Älska mig för den jag är

24 March, 2019

Som så många andra har även jag sett dokumentären om Josefin Nilsson. Den berörde mig djupt. Jag visste inte. Brukar inte hänga med i nyheter och skvaller.

Har inte riktigt kunnat släppa tankarna nu efteråt. På henne, på honom och på alla andra som befinner sig i samma situation just nu. Det är så lätt att falla in i ilska och hat. Känslor som svämmar över när vi ser och hör saker som berör oss illa. Tänker också på alla som visste. Hur kunde det få ske när så många visste som det framkom i dokumentären. Frågorna hopar sig. Hur kunde det fortgå. Varför fick man inte henne att lämna honom. Tror säkert några försökte men är man i den situationen som Josefin befann sig i tror jag inte man så lätt gör det på egen hand. Jag vet inte, men kanske är man för rädd, för långt ifrån sig själv.

 

Enklaste vägen nu är att börja hata honom vilket väldigt många nu öppet i sociala medier gör. Har varit inne och läst flera trådar och tonen som är mellan vissa människor där är skrämmande och sorglig. Hat och hård ton sinsemellan som bara spär på den negativa energin som redan ligger i en människa som kan slå en annan sönder och samman. Är det verkligen den energin vi vill ska spridas? All den ilska som han bär på. Då har vi ju inte kommit någonstans! Bara fallit i fällan. Vi kan väl vara klokare än så? Vissa saker som sker i vår närhet eller i vår omvärld kan vi inte själva hjälpa till med eller göra något åt men vi kan alltid bestämma själva hur vi hanterar det inom  oss själva och på det sättet hjälpa på bästa sätt. Hur då?

 

Lite vetenskap

Tänk dig att du är som en tvsändare. Varje tanke du sänder ut har en mätbar frekvens. Denna frekvens skickas ut i etern och där fångar den upp liknande frekvenser. Allt kommer sedan tillbaka till källan. Dvs till DIG som du sedan sprider till alla du möter. Det är som att hela tiden mata det du säger du inte vill ha.Som sagt, detta är vetenskap inget flum eller eget påhitt. Tänkvärt!

 

Vad kan du göra

Agera om du har möjlighet. Bli medveten om vilka tankar du har. Hat, ilska, oro – varsågod kommer tillbaka i flerdubbla doser till dig själv som du sedan sprider vidare.

Enda sättet att bryta negativ energi är med positiv energi. Ondska och hat med kärlek och ljus. Fokusera på den energi du vill ska växa. Om alla jobbar med sig själva på detta sätt dör  negativ energi till slut för den får ingen näring. Jag vet att det är svårt när känslor är inblandade men har man insikt om hur det fungerar är det ett litet steg på vägen.

Lite tankar denna söndagsmorgon

Kommentera