Att måla från hjärtat

25 May, 2019

Så har jag sakta landat efter torsdagens vernissage. Att över 100 personer besökte utställningen för att se min konst och att så många ville köpa målningar är fantastiskt kul. Nästan lite overkligt. Det tillsammans med så mycket positiv feedback det blir man hög av!

Jag tillåter mig att vara i en bubbla av lycka en stund, tillåter mig denna egoboost som det är att få uppleva detta, innan jag sakta kommer tillbaka till verkligheten igen.

Jag har fortfarande en skön känsla av lycka och tacksamhet inom mig och jag känner mig också stolt över vad jag har åstadkommit och att jag vågat utmana mig själv ännu en gång. Men jag har landat. Jag är tillbaka i nuet.

Det är först nu när jag går in i mig själv igen som jag kan reflektera och summera och det jag tänker på är några av kommentarerna som jag fick från besökare som går rakt in hjärtat.

”Om jag inte vetat att det är du som målat alla tavlor hade jag trott det var flera olika konstnärer som ställer ut. Du målar verkligen från hjärtat i nuet. Fantastiskt”

”Marie visar sina vackra och starka målningar som jag anar inte lämnar någon oberörd. Du måste se dem!”

Blir så oerhört glad!

Jag jobbar hårt på att försöka vara i nuet så mycket det går och när jag målar har jag aldrig några krav på att det ska bli något särskilt motiv. Jag målar från hjärtat i stunden, följer en känsla eller en form. Är i färger jag för stunden gillar och försöker komma i ett flöde. Det är inte alltid så lätt, för hjärnan vill ibland lägga sig i och krav på prestation smyger sig då lätt på. Då får jag vara kvar i färgerna tills flödet kommer tillbaka. Det kan ta tid men när det väl släpper så är det ur detta som mina målningar skapas och blir precis så som dem ska vara.

Att målningarna berör är för mig precis det som konst handlar om.

Kommentera