Ge dig själv

en paus

Ny resa våren 2019 presenteras inom kort – Håll utkik!

 

Ge dig själv en paus – följ med till Italien 13-18 maj 2018

FÖLJ MED MARIE LANTZ, MY SOUL PÅ EN OFÖRGLÖMLIG RESA TILL VACKRA ITALIEN – FULLBOKAD!

Under 5 dagar har du möjlighet att hitta balans och harmoni i en magiskt vacker och helande miljö som är som balsam för själen. Vi reser till norra Italien och en av Italiens bäst bevarade hemligheter, Iseosjön. Vi befinner oss i regionen Lombardiet väster om den mer kända Gardasjön.
 Lago Iseo, Iseosjön, är mindre än sina grannar Garda och Como, men kompenserar med orörda vikar, olivlundar och vingårdar. Mitt ute i sjön ligger ön Monte Isola. Denna lilla ö beskrivs som ett Italien i miniformat. Ön är så gott som bilfri och i byn Peschiera finns några matställen och glassbar. Öns historia börjar redan på medeltiden med en kyrka på öns högsta höjd dit vi kommer att vandra en dag. Vi startar varje dag med yoga och meditation utomhus eller i yogasalen med fantastisk utsikt över sjön. Därefter serveras en härlig frukost på vårt hotell. INKVARTERING PÅ CASTELLO OLDOFREDI Castello Oldofredi ligger på ön Monte Isola mitt i Iseo-sjön och har sitt ursprung från medeltiden. Idag erbjuds all tänkbar komfort som vackra terrasser, trädgård och en bra restaurang.
På Castello Oldofredi råder en familjär stämning och det är lätt att trivas här både med det varma mottagandet och inte minst utsikten över sjön och de kringliggande bergen. Här bor vi i dubbelrum. Till villan hör även en pool som ligger mitt i olivlunden med tillhörande solstolar och utsikt över sjön. Det finns också en plattform i trä som är en fin plats för yoga och meditation. Oldofredi ligger mitt i byn Peschiera med flera restauranger och glassbarer. Ön är inte större än att man kan vandra eller cykla runt ön, ca 9 km. Flertalet restauranger ligger utmed vattnet och även små badplatser.

PRELIMINÄRT PROGRAM Dag 1 – Resdag, transfer till hotellet, gemensam middag på hotellet Dag 2 – Meditation/yoga, lunch hotellet, fria aktiviteter Dag 3 – Meditation/yoga, vandring till öns topp, lunch hotellet, fria aktiviteter Dag 4 – Meditation/yoga, fria aktiviteter, lunch hotellet, middag Cacciatore* Dag 5 – Meditation/yoga, lunch hotellet – vingårdstur med middag Dag 6 – Hemresa, efter frukost transfer till Malpensa *Dag 4 finns möjlighet att boka sittningar/healing till reducerat pris. Tanken med resan är att inte ha så mycket inbokat utan att njuta av natur, mat, dryck och trevligt sällskap. Om önskan finns kan det mycket väl bli en seans bli någon av kvällarna. *Cacciatore är en trattoria jag besökte för några år sedan som ligger i byn Sulzano högt upp med magisk utsikt över sjön och ön Isola. Där åt jag den godaste Raviolin jag någonsin ätit. UTFLYKTER/AKTIVITETER VANDRING
 En vandringsguide möter oss på Oldofredi på morgonen och tar oss till fots upp till toppen av ön och en liten klosterkyrka varifrån man har vidsträckt utsikt över hela sjön. Medan vi vilar fötterna får vi ett glas vin, vatten och tilltugg. Sen vandrar vi tillbaka till Castello Oldofredi.
Vandringen tar ca 4 timmar upp och ner inkl. paus på toppen. VINGÅRDSTUR
 Vi tar oss med buss och båt några km från Iseo till en genun vingård. Al Rocol är en familjeeägd gård sedan generationer. Vi får en visning av vinkällaren och höra om deras produktion av prisbelönta viner, framförallt Franciacorta. Detta bubbel är motsvarigheten till champagne och självklart får vi provsmaka dessa ädla droppar. I köket huserar gårdens mamma som tillsammans med kocken lagar rustik och god mat av lokala råvaror.
FÖRSLAG AKTIVITET PÅ EGEN HAND CYKEL TUR
 Ta båten över till Iseo där vår cykelguide Flavio möter upp oss. Tillsammans med honom beger vi oss ut på en cykeltur bland vinodlingar genom naturreservat och förbi små byar. Vårt första stopp blir på en vingård där vi får veta lite mer om produktionen och provsmaka deras viner.
Sen cyklar vi vidare till en trattoria på landsbygden där lunchen serveras.
Tid ca 1100-1600.
Pris inkl. cyklar, guide, vinprovning och lunch 950kr/person. Det går även att hyra cyklar på ön och cykla runt ön, ca 1 mil på egen hand. Vill man shoppa finns även möjlighet till det. Några km från Iseo ligger en stor outlet med ca 160 märkesbutiker, Franciacorta Outlet. STADEN ISEO Iseo är huvudorten vid Iseosjön och ligger i det sydvästliga hörnet av sjön. Det är en livlig och trevlig ort med en fin strandpromenad, Lungolago Marconi, med serveringar där man kan njuta av ett glas Spritz eller en glass. Ortens historiska centrum är Piazza Garibaldi, med en fontän och en staty av den Italienska hjälten. I gränderna runtom finner många affärer med lokalproducerade specialiteter, klädaffärer och juvelerare samt barer och restauranger. Iseo är en ganska lugn liten stad som lever upp på helgerna.
Fredag morgon är det marknad i Iseo med mat, viner, kläder och skor.
VEM ÄR MARIE LANTZ Marie Lantz arbetar som konstnär och medium med mediala sittningar/vägledning/coaching, gruppseanser, healingbehandlingar, kurser i meditation och personlig utveckling samt kommunikation med djur i Borås. Hon har varit verksam som medium sedan 2009. Marie brinner för att dela med sig av den kunskap och dem verktyg hon kan förmedla från andra dimensioner. Att ha möjlighet att hjälpa människor att utvecklas i livet och hjälpa var och en att hitta just sin unika väg i livet. Marie arbetar helt intuitivt och har full tillit att hon blir guidad på bästa både på möten med klienter och när hon håller kurser. Det är viktigt för henne att vara en ren kanal för andra dimensioner helt utan egen inblandning eller påverkan av det hon förmedlar. RESANS PRIS 10300kr/person (priset är beräknat på minst 10 deltagare) Flyg tillkommer, i dagsläget ca. 2500kr från Göteborg till Malpensa. Priser beror på platstillgång vid bokningstillfället och kan inte garanteras. DETTA INGÅR I RESANS PRIS

  • Inkvartering i dubbelrum med frukost, 5 nätter
  • Transfer till och från Malpensa
  • Lunch inkl. dryck dag 2-3-4
  • Middag inkl.dryck dag 1-4
  • Vandring med guide och picknick
  • Vingårdstur med middag

ANMÄLAN Det finns begränsat antal platser och du anmäler dig genom att maila till: marie@mysoul.se Du betalar in 2300kr i anmälningsavgift vid anmälan till bankgiro SEB 552-4913. Resterande belopp 8000 kr faktureras före resans avgång. Flygkostnad tillkommer och meddelas så snart det är möjligt. Observera att din anmälan är bindande. Sista anmälningsdag 30 November Det vore väldigt kul om du vill följa med – varmt välkommen att boka redan idag