Sommarlov

20 June, 2019

Sommarlov

Semestern närmar sig, det är midsommarafton imorgon och allt ska fixas och planeras och bli så bra så bra. Men blir det alltid så bra egentligen? Är det inte ännu fler krav på perfektion. Jakten på vem som är lyckligast och njuter mest startar och den ena efter den andra instagrambilden läggs upp. Men är bilden alltid sann? Jag är tveksam.

Jag tycker att alla borde få ha sommarlov utan några som helst krav på prestation, precis som när man var barn. Att bara få ta dagen som den kommer och få vara sig själv. Att hinna andas och komma ikapp sig själv från det hektiska liv många av oss lever i vardagen.

I november förra året tog jag ett beslut om att inte ha några kurser och sittningar under första halvåret 2019. Jag kände att jag behövde öva på att vara i nuet. Det var ett svårt beslut att ta men helt rätt.

Såsatt jag där, på det nya årets tredje dag. 2019. Måla, skriva bok, fota i naturen var några av mina funderingar på vad jag skulle vilja göra. Men tankarna snurrade och jag var mer än någonsin i intellektet istället för i nuet. Att inte planera, att bara följa med i det som sker i stunden. Visst låter det underbart men är det enkelt? Nej! Det är jättesvårt!  Min absolut största utmaning hittills och jag kände mig helt tom på inspiration och energi.

Men så fick jag en insikt som jag verkligen tog till mig. FOKUS.

Min man har sagt så ofta till mig att jag borde bli bättre på att fokusera. Jag har tyckt att jag gör det och mest känt mig irriterad när han påpekat detta i all välmening. Tyckt att jag fokuserar visst. Så det så! Men jag vill ofta så mycket på en gång att det bara blir tankar och prat om allt jag ska göra men inte så mycket gjort. Det blir så mycket att det många gånger känns övermäktigt. Jag blir så trött av mina egna tankar att jag ofta inte kommer igång med något av det, vet liksom inte vart jag ska börja.

Jag får fortfarande jobba mycket på att fokusera och det jag trott ska ske har inte alltid skett. Men bara för att det inte blir som man trott det ska bli betyder det ju inte att det blivit sämre, tvärtom!

Så varför inte försöka fokusera på att njuta i sommar och ta dagen som den kommer. Vart du än befinner dig så finns alltid möjlighet till det och att njuta av naturens alla underbara färger, umgås med vänner och familj och vara närvarande med alla dina sinnen. Att få vara dig själv, göra det du vill.

Med detta önskar jag dig en trevlig midsommar och en underbar sommar!

Kommentera