Tack pappa

10 November, 2019

Älskade pappa

Idag är första gången som jag firar fars dag utan att du är här på jorden.

Jag säger firar för du har varit närvarande i varje steg jag tagit på min vandring idag.

Under min vecka här i Nerja har det hänt många saker och idag var inget undantag och det enda ord som kan beskriva det jag upplevt är magiskt.

Jag bestämde mig ganska sent att gå Rio Higueron, en f n uttorkad flod upp till den vackra bergsbyn Frigiliana. Jag har gått dit upp många ggr men inte denna vägen. Första biten är ganska tråkig men när det smalnar av mellan bergen är det riktigt häftigt att gå flodbädden som slingrar sig fram. Jag kan tänka mig när vattnet forsar fram, den där fina färgen som fjällvatten har och hur det dånar när det forsar fram. Kände mig tacksam att jag fick lov att gå där.

Plötsligt kommer det först en, sedan en till pytteliten fågel med gulaktigt bröst. Dem nästan studsar från gren till gren bredvid mig och jag känner glädje och nyfikenhet och säger hej på er, va fina ni är! Plötsligt från ingenstans kommer det massor av fjärilar runt mig och jag hör tusentals (det lät så) bin surra i närheten. Det kändes som om allting stannade upp, som att jag hamnade i en förtrollad låtsasvärld. En blå lysande trollslända cirkulerar runt plötsligt mig. Nämen hej! säger jag till den, du får gärna flyga med mig en stund om du vill och när jag fortsätter att gå ser jag den flera ggr i ögonvrån o när jag tvekar på om jag fantiserar att jag ser den så visar den sig tydligt framför mig. Jag tänker, pappa du är väl med mig nu när detta händer. Tror jag det, hör jag honom säga. Detta missar jag inte för allt i världen säger han och vi ler båda två.

En magisk stund av närvaro och känsla av att vara ett med allt.

Tack pappa, vilken fin dag vi fick

Kommentera