Ge dig själv

en paus

DET ÄR DAGS IGEN

Ge dig själv en paus – följ med till Italien 13-18 maj 2019

Följ med på en oförglömlig resa till vackra Italien. Under 5 dagar har du möjlighet att hitta balans och harmoni i en magiskt vacker och helande miljö som är som balsam för själen.

RESMÅL

Resan går denna gången till området kring Lucca endast ett par mil från flygplatsen i Pisa. Kring hela den gamla stadskärnan löper en 4 km lång ringmur som byggdes mellan 1504 och 1645 och är en av Europas bäst bevarade stadsmurar i renässansstil. På toppen av muren finns en trädallé med en härlig promenadväg som ständigt är full av cyklister, kvällsvandrande Lucca-bor och turister som njuter av utsikten. Lucca är bilfritt och en fin stad att promenera i.

Flera affärer på Luccas största affärsgata Via Fillungo är utsmyckade i jugendstil. Följ gatan till Piazza del Mercato som en gång var en stor romersk amfiteater, Anfiteatro Romano. Stenarna från teatern har använts till andra byggen och det enda som återstår är det ovala torget.

BOENDE – VILLA BUONVISI

Villa Buonvisi har sina anor sedan 1500-talet och byggdes av en av Pisas rikaste familjer som ett sommarhus för att fly stadens hetta. Huset har nu renoverats av svenska ägare som bevarat husets historiska, vackra karaktär. En vistelse i denna historiska miljö blir ett minne för livet!

Huvudbyggnaden består av sex stora sviter med en imponerande takhöjd samt fem stora rum på översta våningen, alla badrum är vackert inredda med marmor. Entrén till slottet sker genom de stora dubbeldörrarna som går in till den rymliga salongen. Rummet är vackert inrett med två stora soffor och två fåtöljer centrerade runt en magnifik öppen spis. Den pampiga trappan leder upp till andra våningen och till den andra stora salongen, ett mycket rymligt och ljust rum, med utsikt över vinodlingarna. De tre stora fönstren vetter ut över trädgården och erbjuder vacker utsikt över den böljande landsbygden. Matsalen ligger i anslutning till stora salongen med egen utgång till bakgården. På tredje våningen finns ett stort konferensrum med storbildsprojektor och i källaren finns en stor vinkällare samt ett rum för vinprovning.

Bredvid huset finns två lägenheter i en separat byggnad. Den ena med två sovrum och den andra med tre sovrum. Genomgående luftkonditonering. Wi-Fi i alla rum inklusive poolområdet.
 Sju minuter från Lucca centrum, 55 minuter från Pisa, 50 minuter från Florens flygplats.

PROGRAM

DAG 1 – Ankomst Pisa och transfer till huset. Välkomstdrink med tilltugg. Pizzakväll i huset. Kaffe och ett glas Limoncello eller Grappa avslutar måltiden.

DAG 2 – På förmiddagen samling i köket där lär vi oss göra färsk pasta som vi sen avnjuter till lunchen med ett glas vin. Eftermiddagen egna aktiviteter. På kvällen promenerar vi till grannens trädgård där signora Franca dukat till hemlagad italiensk middag med produkter som hon odlat själv i trädgården.

Dag 3 – Tid för relax, umgänge eller kanske en vandring till klostret ovanför villan. Lunch i huset. På eftermiddagen cykeltur med stopp på en vingård för vinprovning. Turen går på landsbygden ca 30 km samt en bilfri cykelbana 4 km längs Luccas stadsmur. Middag på egen hand på någon av restaurangerna nära huset.

DAG 4 – Tid för relax, umgänge eller egna aktiviteter. Inget fastställt program under dagen. Gemensam middag i huset.

DAG 5 – Tid för relax, umgänge eller eget program. Lunch i huset. På eftermiddagen tar vi oss in till Lucca ca 5 km med lokalbuss. Egen tid att strosa runt i gränderna och botanisera i butikerna. Avskedsmiddag på restaurang i Lucca.

DAG 6 – Frukost och hemresa

Varje morgon startar med en lätt yoga för den som vill.

PRIS baserat på minst 10 deltagare 11 700kr

Priset inkluderar

 • fem nätter i Villa Buonvisi inkl riklig frukostbuffe
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Välkomstdrink med tilltugg
 • Fyra middagar
 • Pastakurs med lunch
 • Två ytterligare luncher i huset
 • Cykeltur med vinprovning

Tillkommer 
  

 • Flygresa
 • Middag dag 3
 • Lunch dag 4
 • Övrig som ej nämnts i programmet

ANMÄLAN

Det finns begränsat antal platser och du anmäler dig genom att maila till: marie@mysoul.se

Du betalar in 2700kr i anmälningsavgift vid anmälan. Swish:0703651110 eller Danske bank nummer: 1388 0208 131. Resterande belopp 9000kr före resans avgång. Flygkostnad tillkommer och meddelas så snart det är möjligt.

Det vore väldigt kul om du vill följa med – varmt välkommen att boka redan idag, sista anmälningsdag 20 september. Observera att din anmälan är bindande.

www.mysoul.se

Kommentarer från några av dem som var med i Lago dÍseo i maj-18

En resa som innehöll allt man kan önska. Ett vackert resmål med sagolik mat och dryck, trevliga jordnära reskamrater där vi delat tankar om livet, skrattat och gråtit. En aktiv resa men ändå med mycket egen tid och total avslappning. Kravlösa reskamrater som bjöd på sig själva och gjorde upplevelsen än bättre. Maries resvana lyste igenom hela resan med alla detaljer små som stora. Jag kan definitivt rekommendera att åka med på hennes resor.

Underbart att starta varje morgon med Yoga o meditation som spred ett lugn som man hade med sig resten av dagen.🙏🏻 Extra bra var också upplägget med måltiderna som bidrog till en härlig gemenskap och fantastisk matupplevelse. Bra kombo med aktiviteter och egentid.

Tack för allt Marie! Är så uppfylld av tacksamhet över att jag fick möjlighet att vara en del av den här resan och allt det fantastiska vi fått uppleva i underbara omgivningar. En riktig må-bra resa som jag önskar att fler får uppleva.
Denna resa var så fantastisk, kan inte riktigt beskriva men bubblan av energier är bästa känslan. 
Du har haft rätt känsla för avkoppling och självomhändertagande när du fixade denna resa.