Nu tändas tusen juleljus

23 december, 2014

Nu tändas tusen juleljus

När jag var liten sjöng jag i kyrkokören. Jag älskade julen och alla sånger som hör till julen och jag minns en gång hur mamma på julafton fick stressa iväg och köra mig till kyrkan för att sjunga en stund på kvällen.
Vissa texter berör mig och jag kommer ihåg att jag alltid blev tårögd av texten i Nu tändas tusen juleljus.
Du stjärna över Betlehem,
o, låt ditt milda ljus
få lysa in med hopp och frid
i varje hem och hus
Det var det där med stjärnor, jag har alltid varit fascinerad av stjärnor,  och att få lysa in med hopp och frid i varje hem o hus, just den delen av texten berörde mig.
När änglarna tittar på oss så ser dem inte våra kroppar, dem ser oss som stjärnor, såsom våra själar är. Så låt oss stråla, låt oss vara dem ljus som är vi är och sprida hopp och frid omkring oss. Inte bara nu på julen utan alltid. Vi är alla vackra strålande stjärnor.
Önskar er en riktigt God och fridfull jul och ett ett Gott nytt hoppfyllt år.

 

Kommentera